viernes, 16 de octubre de 2009

TRANSPORT CENTRALITZAT, POBLE OBLIDAT

En els últims anys, els usuaris que diàriament viatgen des de l’estació d’Altafulla-Tamarit s’han vist obligats a agafar el tren en unes condicions progressivament més precàries. Des del passat mes de març, amb l'aparició de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona, s’han realitzat diversos actes per reivindicar una xarxa ferroviària digna. Altafulla n’ha format part.


Ja fa més de 15 anys que l’estació de ferrocarril d’Altafulla va ser degradada a un simple “baixador”, com l’anomena RENFE. Això va ser només el punt de partida del deteriorament del servei. A més de les condicions en què es troba el “baixador”: brut, sense llum, telèfon ni servei de megafonia; els retards són constants, els usuaris han d’anar de peu per la massificació en segons quins trajectes o passar hores esperant un tren que mai no arribarà. Això sí, l’avantatge és que el revisor no acostuma a passar quan el tren va com una llauna de sardines.


Des d’uns mesos ençà , la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat ha engegat diversos actes que s’uneixen amb els d’associacions similars d’altres racons de Catalunya en la reivindicació d’un trasport públic, almenys, acceptable. Entre aquestes accions destaca la projecció-debat de la pel·lícula “La Cuadrilla” en diverses localitats del Camp, entre elles Altafulla, o el “viatge” Tarragona-Móra la Nova previst per demà amb l'objectiu de reivindicar un trasport “públic, social, segur i sostenible”.

Esperem que, tot i no ser de Barcelona, algun dia poguem agafar el tren sense perill de patir una crisi nerviosa i amb la seguretat que arribarem a l'hora a classe o a la feina; cosa que, per ara, sembla ser un privilegi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario