miércoles, 28 de octubre de 2009

"Nous trens aquí i aviat"

El baixador de tren d'Altafulla ha estat aquest matí el protagonista d'un nou acte reivindicatiu per la millora de les infrastructures ferroviàries. La coalició ICV-EUiA-EPM al Camp de Tarragona ha pres la iniciativa, encapçalada pel diputat al Parlament de Catalunya Daniel Pi i el regidor d'Alternativa Francesc Farré. Durant l'acte s'han repartit tríptics informatius per donar a conèixer l’actual situació del ferrocarril regional al Camp de Tarragona i la intenció de preguntar pel problema al Parlament.

Altafulla continúa fent pressió per aconseguir un servei ferroviari digne al municipi, unint-se a la lluita de diferents plataformes, associacions i grups polítics del Camp. Aquest matí ha estat la coalició ICV-EUiA-EPM qui ha decidit reivindicar-se i ha escollit la població com un dels escenaris principals, juntament amb Reus i Cambrils. Han assistit a l'acte el diputat per ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Daniel Pi; el president d’ICV al Camp de Tarragona, Salvador Matas; la representant d’EUiA al territori, Teresa Fortuny i el regidor d’Alternativa Altafulla-EPM a l’Ajuntament i portaveu al Consell Comarcal del Tarragonès, Francesc Farré, entre d’altres representants municipals.

Els representants polítics d'ICV-EUiA-EPM han repartit tríptics al baixador d'Altafulla-Tamarit

Tots ells han aprofitat l'hora punta per repartir tríptics informatius sobre la lamentable situació del ferrocarril als nombrosos usuaris que esperaven a les andanes. Les principals reivindicacions dels manifestants han estat, entre d'altres, la millora d'estacions en condicions precàries com la d'Altafulla o Cambrils; l'ampliació del servei cap a l'interior com la línia Reus-Móra i la millora de freqüències i temps de recorregut.

Nous regionals per Tarragona
Entre les demandes dels altafullencs es troba la incorporació de nous combois regionals a la línia Barcelona-Tarragona-Tortosa, compartida amb la resta d'usuaris del Camp i les Terres de l'Ebre. Sota lemes contundents com "reclamem nous trens aquí i aviat",
Pi ha anunciat la intenció de demanar al conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, el per què de la repartició territorial dels nous regionals que RENFE ha posat en marxa parcialment avui a Girona. Cal remarcar que d'aquests 18 combois, només 6 circularan a la província de Tarragona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario