sábado, 28 de noviembre de 2009

Altafulla recorda Maria del Mar dient NO a la violència masclista


L'Ateneu Cultural de Dones d'Altafulla va encapçalar el passat dimecres l'acte de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones celebrat a Tarragona. Durant l'acte més d’un centenar d’entitats, institucions i professionals de l'àmbit de la dona van mostrar el seu rebuig a la violència de gènere, que cada any registra a Catalunya un alarmant nombre de casos. A la ment de tots els assistents altafullencs va ser present amb més força que mai la veïna del municipi Maria del Mar Córdoba, morta a mans de la seva parella el passat més de març.

Representants de Reus i Vila-Seca van unir-se a les dones de l'Ateneu Cultural d'Altafulla, per llegir el manifest de l'acte institucional de rebuig a la violència masclista celebrat dimecres passat a Tarragona, en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. El trist motiu del protagonisme altafullenc en l'acte va ser l'assassinat la veïna Maria del Mar Córdoba 8 mesos enrere, de la mateixa manera que va succeïr a les localitats de Reus i Vila-seca. El text, subscrit per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, recorda que aquest tipus de violència «destrossa vides, fractura famílies i comunitats, i és un impediment per al ple desenvolupament econòmic, polític, social i cultural».


L'acte va tenir lloc a l'estàtua dels castellers de la Rambla Nova, com a reunió d'una "pinya" simbòlica

L'acte va rebutjar i denunciar la violència de gènere i va contribuir en la conscienciació de la població d'aquest mal endèmic que afecta greument la nostra demarcació. A banda de les 3 morts ja esmentades, Tarragona és la segona demarcació catalana, després de Barcelona, amb més ordres d’allunyament dictades contra els agressors i de protecció o mesures cautelars. A més, en el conjunt del Principat, s'han tramitat des de principis d'any 12.000 denúncies i una desena de dones han mort en mans d'un maltractador.

No obstant, per als altafullencs, dimecres va ser un dia de reobrir ferides i denunciar un cop més la mort de la Maria del Mar, un succés que va commocionar la gent de la vila el passat més de març. Recordant la jove de tan sols 26 anys, els presents es lamentaven: "Sembla mentida que aquestes coses segueixin passant, i tant a prop..." - deia la Montse - estic aquí per indignació. Tot i que a la pràctica de vegades sembla que no serveixi de res hem de seguir lluitant amb el que tenim a l'abast."

No hay comentarios:

Publicar un comentario