miércoles, 18 de noviembre de 2009

Cinema al servei de la ciutadania

El cineclub Altafulla-Link continua consolidant-se a la vila amb la projecció aquest dijous de la pel·lícula 'Los limoneros'. Des de la seva fundació el passat mes de març, l'entitat proposa activitats relacionades amb el cinema de qualitat per omplir un buit cultural existent a la vila i a la comarca. Juntament amb altres entitats culturals, mediambientals i esportives de la vila, el cineclub integra el Link Enllaç Social, plataforma que treballa per a la dinamització de la vida associativa del municipi.

La pel·lícula d'Eran Riklis 'Los limoneros', guanyadora del premi del públic a la Berlinale 2007 serà aquest dijous la protagonista de la nit de cinema i tertúlia que proposa el cineclub Altafulla-Link. Com cada últim dijous de mes la sessió serà als cinemes Les Bruixes d'Altafulla i es preveu que hi assisteixin entre 80 i 100 espectadors segons la seva coordinadora, Araceli Rilova.

El cineclub de la vila compleix aquest novembre el seu novè mes de rodatge, consolidant-se així com una de les entitats culturals de pes del municipi. Segons Rilova, la proposta d'activitats relacionades amb el cinema cultural, de qualitat i d'interès general omple un buit existent a la comarca i permet donar difusió a pel·lícules que no acostumen a arribar a les sales comercials. Al mateix temps possibilita portar a debat temes controvertits de la societat actual, fomentant així la participació ciutadana. Mostra d'aquesta necessitat són els espectadors que assisteixen a les sessions, provinents no només d'Altafulla sinó de municipis veïns com Torredembarra, La Nou de Gaià o Ferran: "Valorant els comentaris i l'assistència assidua de molts podem dir que era una activitat molt esperada i desitjada."

D'altra banda, el cineclub és una mostra més del moviment cultural creixent de la nostra localitat. El passat mes d'abril es va constituir la plataforma Link Enllaç Social que amb l'objectiu de
dinamitzar la vida associativa, cultural, d’esbarjo, mediambiental i esportiva d’Altafulla, organitza diverses activitats com tertúlies, exposicions o competicions esportives i lúdiques a nivell amateur. A més del cineclub, s'hi integren entitats com la Penya Ciclista d'Altafulla o Atletes d'Altafulla.

1 comentario:

  1. Joana, abans de res agrair-te l'article que has escrit sobre el Cineclub.
    No obstant he de fer dues puntualitzacions.
    La primera és que el LINK va néixer a l'abril de l'any 2008 i que a mitjans d'aquest any vam incorporar l'activitat de Cineclub dins de la nostra asociació.
    La segona, i realment important, és que ni la Penya Ciclista Altafulla (amb 25 anys d'història), ni els Atletes d'Altafulla (amb 6 anys de vida) estan integrades dins de la nostra associació. El motiu pel qual al nostre bloc (linkaltafulla.blogspot.com) hi ha un enllaç directe a les pàgines d'aquestes dues entitats es degut a que totes dues compten amb el nostre suport, ja que es tracta d'associacions obertes a la ciutadania que fomenten la integració de tots/es els ciutadans/es d'Altafulla, d'una manera activa i mai excloent. A més, ambdues entitats compten amb el nostre suport, sempre que ho necessitin, en l'organització de les seves activitats, com ha estat el cas a les dues edicions de la Cursa 1 de maig i el 1r bany de l'any organitzades pels Atletes d'Altafulla i on tots els nostres associats va realitzar tasques de voluntariat per a una correcta organització.
    Tornant a agrair-te el teu interès, t'animem a que continuïs amb la teva labor.
    Guillermo Alonso Cantorné
    (Pte. LINK-enllaç social i cultural)

    ResponderEliminar